La incontinència urinària

La incontinència urinària

La incontinència urinària

Avui us parlem sobre la incontinència urinària, o pèrdua involuntària d’orina. És una patologia freqüent i té conseqüències importants sobre la qualitat de vida i un fort impacte psicològic per a la persona que la pateix.

És una disfunció que afecta entre el 20-45% de les dones adultes i entre el 20-25% dels homes, sent la major part a partir dels 45 anys.

Es distingeixen diferents tipus segons els símptomes i signes:

  • Incontinència d’esforç o d’estrès: està associada amb una insuficiència de l’esfínter uretral. Es caracteritza per pèrdues de petites quantitats d’orina quan la pressió abdominal supera la força que haurien d’exercir els esfínters, sòl pelvià i una musculatura abdominal competent quan riem, tossim, caminen o ens incorporem entre d’altres. És la més freqüent en general i la més prevalent en les dones. Està causada per debilitat de la musculatura del sòl pelvià i del sistema esfinterià i augment de la motilitat uretral. Es produeix en cas d’obesitat, gestació i part, menopausa, entre altres.
  • Incontinència d’urgència (també anomenada inestabilitat del detrusor o bufeta hiperactiva): està associada a una contracció inesperada del múscul detrusor (múscul que rodeja la bufeta), sense senyal d’advertència (sense necessitat de que la bufeta estigui plena) i fa que el pacient no es pugui reprimir. Es caracteritza per una necessitat urgent d’orinar i és deguda a defectes de regulació per part del sistema nerviós central, obstrucció del tracte urinari inferior (prostàtic, tumor vesical, litiasi urinària), o inestabilitat idiopàtica del detrusor. És més freqüent en homes.
  • Incontinència mixta: En moltes ocasions coexisteixen causes i símptomes relacionats amb els dos grans grups anteriors.

És la disfunció més coneguda del sòl pelvià i la rehabilitació del sòl pelvià constitueix un tractament de primera línia per aquesta disfunció.

La rehabilitació del sòl pelvià, consisteix en la realització de contraccions voluntàries de la musculatura perineal a fi d’enfortit i millorar el control vesical i intestinal. La motivació del pacient és essencial per aconseguir bons resultats.

Si tens algun símptoma dels anteriors, tan si ets home, dona, jove o gran, demana a la teva cita amb la nostra professional de sòl pelvià Miriam Fernández. Ella et pot ajudar!

WhatsApp chat
Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem les “cookies” a la web per millorar la teva experiència de lectura. Si vols saber-ne més pots llegir la nostra política de cookies i de privadesa.    Més informació
Privacidad